fbpx

Pravila privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Odgoj s glazbom Lana Marasović ⓒ (Lakro, obrt za Usluge, vl. Lana Marasović, Kaštel Lukšić, Kralja Petra Svačića 23, OIB: 31657951559 – u daljnjem tekstu Odgoj s glazbom) koristi procedure i tehnologiju koji na najbolji način osiguravaju vašu privatnost. Ovaj dokument odnosi se na web stranicu www.odgojsglazbom.com  i definira način prikupljanja osobnih podataka i njihovo korištenje u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR EU 2016/676).

Koristeći se web stranicom, pristajete na postupanje s osobnim podacima u skladu s ovim dokumentom.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju kao pojedinca: ime i prezime, e-mail, telefonski broj i drugo. Ne prikupljamo osobne podatke osim kada ste vi to omogućili, odnosno kad se složite s time prilikom slanja upita na e-mail.

Odgoj s glazbom prikuplja i obrađuje ove osobne podatke: imena i prezimena roditelja i skrbnika, njihove osobne identifikacijske brojeve, brojeve mobitela te adrese elektronske pošte, imena i prezimena djece korisnika, njihove razrede i škole te datume rođenja djece korisnika. Ovi se podaci prikupljaju za sljedeće svrhe:

  • u svrhu sudjelovanja djece na glazbenim programima, radionicama, koncertima  koji se prijavljuju preko www.odgojsglazbom.com
  • u svrhu priprema službenih ponuda, slanja računa za obavljene usluge, a na temelju zakonske obveze
  • u marketinške svrhe (slanje obavijesti o ostalim programima, događanjima i slično) koriste se adrese elektronske pošte te brojevi mobitela roditelja koji su iskazali interes za uslugama Odgoja s glazbom preko obrazaca za prijavu u program, odnosno kontakt obrazaca.

Čuvanje i dijeljenje podataka

Podaci prikupljeni u svrhu ispunjavanja zakonskih obaveza čuvaju se u trajanju propisanom važećim propisima.

Adrese elektronske pošte i brojeve mobitela u marketinške svrhe čuvamo 5 godina, a podatke prikupljene u svrhu učlanjivanja i rezervacije mjesta u programima te odgovaranja na upite, a koji nisu rezultirali učlanjivanjem, brišemo u roku od 12 mjeseci od prikupljanja.

Osobne podatke dijelimo s izvršiteljima obrade (knjigovodstvenim servisom) isključivo u financijsko-knjigovodstvene svrhe te trećim stranama isključivo vezano uz zakonske obveze koje proizlaze iz prirode njihovog poslovanja te specifičnih poslova za koje ih angažira Odgoj s glazbom (naprimjer, za ugovaranje polica osiguranja sa osiguravajućim društvima za događaje u kojima sudjeluju djeca polaznici naših programa).

Voditelj obrade dužan je o eventualnoj povredi osobnih podataka obavijestiti nadzorno tijelo, osim ako je malo vjerojatno da bi povreda mogla negativno utjecati na prava i slobode pojedinaca. Rok za prijavu povrede je 72 sata od saznanja o povredi. Ako povreda ima negativan utjecaj na ispitanike, o tome ih se
mora obavijestiti.

Ispitanike nije potrebno obavijestiti o povredi ako je voditelj obrade poduzeo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka, osobito one koje osobne podatke čine nerazumljivima bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti, kao što je enkripcija.

Automatsko bilježenje informacija

Naš poslužitelj koristi statistički softver,  standardno obilježje svih web poslužitelja koji nije  karakterističan samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućava nam da web stranice prilagodimo na način da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine web preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica i sl.). U ovom slučaju ne bilježe se nikakvi osobni podaci.

Sigurnost

Ulažemo sve svoje napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su konstantno zaštićeni od gubitka, krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja. Podaci su dostupni samo osobama kojima je to nužno za obavljanje posla, a svi naši djelatnici i partneri obvezali su se na povjerljivost podataka.

Maloljetnici

Osobe mlađe od 16 godina ne bi smjeli davati nikakve osobne podatke na stranicama bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Nikada nećemo svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba, ili na bilo koji način podatke koristiti ili otkriti trećoj strani bez dozvole.

Pravo na informacije i sloboda izbora

Svaki korisnik ima pravo uvida u svoje osobne podatke koje Odgoj s glazbom obrađuje, ispravak te brisanje osobnih podataka ako njihovo čuvanje nije utemeljeno na zakonskim propisima ili ugovornom odnosu.

Korisnici imaju potpuno pravo ne dopustiti korištenje njihovih osobnih podataka u svrhe navedene u poglavlju: prikupljanje i obrada podataka. Privolu za korištenje Vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku obrativši se našem službeniku zaduženom za zaštitu i kontrolu korištenja osobnih podataka, Lani Marasović, preko službene adrese elektronske pošte odgojsglazbom@gmail.com ili nas možete kontaktirati na broj 00 385 98 357386. Svaki Vaš zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Kolačići

Naša internetska stranica koju posjećujete koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internetskoj stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice odgojsglazbom.com. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Izmjene i dopune politike privatnosti

Sve izmjene i dopune ove Politike privatnosti Odgoja s glazbom objavit će na ovoj internetskoj stranici, a izmjene postaju važeće odmah po objavljivanju. Odgojsglazbom.com sadržava poveznice koje vode na druge internetske stranice. Korištenje takvih stranica podliježe vlastitim politikama privatnosti i posjetitelji se njima koriste na vlastiti rizik.

Ažurirano, travanj 2023.