fbpx

O nama


RAZVOJ DJETETA KROZ GLAZBU

PROGRAM ODGOJ S GLAZBOM ©


Glazba je, znanstveno dokazano, aktivnost koja potiče obje polutke mozga na rad te na međusobno komuniciranje.

Dijete u Hrvatskoj priča hrvatski jezik, a u Mađarskoj mađarski. Analogno tome, dijete koje je izloženo glazbi poželjet će se i izražavat se kroz nju. Može se pretpostaviti da će dijete koje muzicira u djetinjstvu, u kasnijem razvojnom dobu imati više interesa za glazbu.

Ovaj program je osmišljen da dijete odgoji uz glazbu neovisno o daljnjem školovanju. Dakle, svako dijete, bez obzira na urođenu predispoziciju i daljnje afinitete ima puno pravo muzicirati i uživati u glazbi tijekom predškolskog razdoblja.

Zadaci se ostvaraju kroz aktivnosti pjevanja, slušanja glazbe, sviranja i improviziranja na posebno prilagođenom Orffovom instrumentariju, izražavanjem glazbenog doživljaja likovnim izrazom na raznim radionicama te kroz razne glazbene igre, poput plesa šarenim maramama ili imitacijama raznih životinja, kao što su slon ili ptice kojim djeca uočavaju razliku u melodiji, tonu i boji osvještavajući visine i dubine u glazbi.
Osim razvijanja glazbenih sposobnosti, potiče se razvij spektra motoričkih i mentalnih sposobnosti svakog djeteta.

Program Odgoj s glazbom ©  je projekt koji obuhvaća rad s djecom u predškolskoj dobi s elementima Orff pristupa.

Radionice su namjenjene djeci od četvrtog mjeseca do polaska u školu.

Program stimulira cjelokupan razvoj djeteta uz glazbu i to:

  • senzorni razvoj
  • motorički razvoj
  • razvoj neverbalne komunikacije
  • razvoj govora
  • psihoemocionalni razvoj
  • socijalni razvoj

Osim toga, stimulira se i razvoj glazbenih sposobnosti poput metra, ritma, glazbenog sluha, vokalnih sposobnosti formirajući pritom i glazbeni ukus.

Na programu je obavezno prisustvo roditelja do 4. godine djetetovog života.

Zajedno uz pjevanje pjesmica i slušanje klasične glazbe postižemo razvoj koncentracije i fokusa djeteta već od najranije dobi.

Svi voditelji programa su profesionalni glazbenici koji su dodatno educirani na području ranog razvoja i to od strane logopeda, radnih terapeuta te terapeuta tjelesno orijentirane psihoterapije.